Beste bowlers,

Corona heeft voor de twee maal op rij ons seizoen verstoord.
Door de corona maatregelen en de lock-down is het niet meer mogelijk om dit jaar nog te spelen.
Om die reden hebben we de liga kalender aangepast met de hoop dat het vanaf Nieuwjaar terug mogelijk is te spelen.
We zullen de liga terug verder zetten met week 8 en dit vanaf 5 januari 2021.
We plannen ook te spelen tijdens het krokusverlof want we denken dat er toch niemand dan gaat skiën, het is misschien zelfs niet toegelaten.
Na de voorronde spelen we nog 2 maal in de play-off in plaats van de geplande 3 maal.
Ook enkele weken waarin we zullen spelen voor de beker zijn aangepast door de verkorte kalender.
We rekenen erop dat we na Nieuwjaar terug kunnen starten om zo onze kalender verder af te werken.
Moest dit alles niet lukken dan horen jullie het wel en wordt de kalender terug aangepast.
Wat betreft de interclub wedstrijden (seniors, jeugd en dames) is het wachten op verder nieuws van BBSF.
Hou het gezond, blijf voorzichtig en wensen we jullie allen toch nog een aangenaam eindejaar en een voorspoedig nieuw jaar.

Tot spoedig

Namens het bestuur van Bowling Club Eden

Johan Jans

Bowlingclub Eden

Onze club hangt samen met bowling Eden, gelegen in het centrum van Mol. De club bestaat reeds vele jaren (de oprichtingsdatum is 1978) en telt momenteel een 75-tal leden. Er is nog plaats voor nieuwe leden!

De clubwerking omvat verschillende activiteiten:

Vooreerst is er de liga.

Deze gaat wekelijks door tijdens het seizoen op dinsdag,woensdag en donderdag. Wij spelen in ploeg met 4 spelers. Er worden telkens 3 games gespeeld bestaande uit 10 beurten (frames) en dit elke keer tegen een nieuwe tegenstrever. Dit kan een ploeg zijn die ofwel dinsdag, woensdag of donderdag komt spelen. Elke ploeg heeft haar voorkeur wedstrijddag. Kan je eens niet op deze dag spelen dan is er een systeem van voor- of nagooien. De rangschikking verschijnt wekelijks op de site en wordt tevens uitgehangen in de bowling.

Er wordt gespeeld volgens het Europees systeem dus zonder baanwisselen en dit met handicap. Dit betekent dat je altijd volwaardig mee kan spelen en dus nooit uit de toon valt.

Tussen het bont gezelschap dat elke week de degens kruist bevinden zich zowel ervaren spelers met een hoge scoremogelijkheid (meer dan 200 kegels per game) als beginnende spelers (minder dan 100 kegels per game). Dank zij het systeem van de  handicap kan iedereen winnen!!

Elke week spanning verzekerd met een geschenk voor de beste speler (met handicap) van de week! Vorig jaar gingen er vele flessen wijn de deur uit!

Meer info over de liga vind je hier.

NIEUW: Elk lid dat volgend seizoen een nieuwe speler meebrengt ontvangt een premie!

Voor de senioren is er aanvullend een veteranencompetitie tussen verschillende clubs.

Echt een leuk initiatief dat om de 14 dagen op donderdag namiddag plaats vindt. Dit steeds in een andere bowling met spelers van al deze bowlings. Wij spelen telkens 2 games tegen 2 verschillende ploegen, dus 4 games per namiddag.

Ook hier wordt er gespeeld met toevoeging van een handicap gebaseerd op uw vorige resultaten. Een echt vriendenclubje met een fijne (donderdag) namiddag ontspanning!

Volg deze competitie hier.

Bij  BBSF  zijn er 3 clubs actief met name Eden 1Eden 2 en Eden 3 die wekelijks aantreden tegen een andere club in een thuis/uit gebeuren. Er worden 3 games gespeeld.

Hier wordt er gespeeld zonder toevoeging van een handicap.

Onze beste ploeg Eden 1 had vorig jaar de nodige pech met verschillende gekwetsten en dient dit jaar een reeks lager aan te treden. Zij wil haar oude plaats echter zo snel mogelijk heroveren en kan hiervoor nog wel wat echte (goede!) man(vrouw)kracht gebruiken. Wij zich aangesproken voelt kan contact opnemen met het bestuur.

Eden 2 kan ook nog steeds versterking gebruiken. Hier gaat het wel om mindere goden en hier primeert een gezellig en sportief avondje uit, alhoewel het resultaat toch zijn belang blijft houden! Wij winnen doodgraag en wie staat er nu graag laatst?

Er is tevens de trio league voor de dames. Hier speelt onze ploeg (Eden Ladies) in een competitie met nog 4 andere ploegen en dit gedurende 7 zondagen gespreid over gans het seizoen. Er wordt ook telkens in een andere bowling gespeeld.  Op een competitiezondag worden er tegen elke andere ploeg gespeeld en éénmaal tegen bye (gemiddelde van de eigen ploeg).  Er wordt een klassement scratch en handicap opgemaakt.  De winnaar van elke reeks speelt op het einde van het seizoen de finale tegen de winnaars van de andere reeksen uit de andere provincies.

Ook de jeugd komt goed aan haar trekken. Onze club schenkt extra aandacht aan de jeugd. Er worden geregeld jeugdtrainingen georganiseerd met bevoegde begeleiding door goed opgeleide trainers.                                                                                                        .